torsdag den 30. november 2017

Webshop + butik slut med at lade kunderne betale kortgebyret


Det nye betalings service direktiv - "Payment Service Directive 2" PSD2 vedtaget i EU bliver nu del af dansk lov fra 1. januar 2018.

Samme lovgivning gælder i øvrige EU lande som udgangspunkt.

Det har hidtil været ret almindeligt, at forretninger og webshops lagde det kortgebyr som kortudbyderen pålagde ved betaling med betalingskort, over på den kunde der købte ved hjælp af det pågældende kort.

De nye PSD2 regler betyder, at fra 1/1-2018, må butikker og webshops IKKE længere lægge kortgebyret over på privatkunder. Anvendes et firmakort, må gebyret fortsat "væltes" over.

Det kunne umiddelbart se ud som om, det nu for en butik bliver helt ligemeget om kunden vælger at benytte et dyrere kort eller et gebyrbilligt dankort. Det er dog ikke rigtigt tilfældet.

Du må godt nok ikke opkræve kortgebyr, men du må gerne opkræve et administrationsgebyr eller tilsvarende, for at dække dine omkostninger ved en ordre eller mere specifikt, en betaling.

Denne opkrævning skal du bare selv have med i DIN pris, modsat tidligere, hvor kortgebyr som udgangspunkt blev opkrævet via betalingen, når kortholderen indtastede sine data, efter at have valgt kort type.

Der hvor du så kan opmuntre til brug af et billigt kort, som f.eks. Dankort er, ved at du gerne må give en rabat på den betalingsform du helst dine kunder benytte.

Det betyder formentlig, at du i ordreprocessen skal give din kunde valget mellem betalingsformer (f.eks. Dankort, Visa, Master osv) og ud fra hver angive hvilket rabat du vil give kunden i f.eks. %/kroner, ved valg af de forskellige kortformer.

Derved kan du stadigt give kunden en rabat ved f.eks. Dankort, der netop dækker det som du sparer i kortgebyr ved, at kunden vælger dankortet som betaling frem for et dyrere Visa/Master mm.

Rabatten kommer således på varen - inden du sender kunden videre til betailing med den valgte form.

Den egentlige forskel er, at gebyret ikke længere først må komme som del af betalingen, men at du altid skal betale kortgebyret men, at du må vælge at give en rabat på varen, i forhold til det kort kunden inden overgang til betalingsmodulet angivet at ville betale med.

Har du kun "dyre" betalingsmuligheder så vil du fra 1/1-2018 altid selv bare skulle tage disse gebyrer på din "butik".

Forbuddet findes i Lov om Betalinger i § 121 stk 2 (fuldt lovlink her) med teksten

Hvis kortet derimod er udstedt uden for EU/EØS må både private betalingskort og firmakort surcharges. Såkaldte trepartssystemer som American Express er undtaget forbuddet mod surcharging, så de kan fortsat surcharges.
Jeg har talt med en gateway som vil sikre at der kan skelnes og lægges gebyr på for de udenlandske, men også med en anden der ikke vil skelne men skære alle den type kort over én kam og "æde" gebyret.

Stk. 3. Betalingsmodtageren må ikke opkræve gebyrer for anvendelse af betalingsinstrumenter, for hvilke interbankgebyrerne er reguleret i kapitel II, i interbankgebyrforordningen, og for de betalingstjenester, på hvilke Europa-Parlamentets og Rådets forordning af 14. marts 2012 (EU) nr. 260/2012 om tekniske og forretningsmæssig krav til kreditoverførsler og direkte debiteringer i euro og om ændring af forordningen (EF) nr. 929/2009 finder anvendelse.

Jeg blogger her bare efter min bedste viden, og kan ikke holdes ansvarlig for evt. fejl eller misfortolkninger i mine tekster.

SE MEGET GERNE MINE 7 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE MED LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB:

Dette er links til alle bøgerne – og du kan se indholdsfortegnelse inden du beslutter dig.

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

”Jeg vil være SELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

Introduktion Til REGNSKAB  - En begynderbog om regnskab og bogføring - givet god for mange andre end begyndere også.

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" Alt om anpartsselskaber

”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS

 ”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S

Venligst John Hannover     Facebook råd og  Google+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

all advertising as comment is spam and will not be allowed

Søg i denne blog