mandag den 11. december 2017

Kan Cryptovaluta som Bittcoins - BTC -erstatte bankkonto

Det helt korte og klare svar er et stort NEJ

Dette er ikke for og imod cryptovaluta eller bitcoins om I vil, men alene, om de på kortere sigt kan erstatte almindelige bankkonti.

Som almindelig, farlig - men i høj grad også "potent" investering, er de helt anderledes spændende, for de som vover det i dag.


Der mange årsager til at de ikke afløser banker og transaktioner i helt almindelige handel i større omfang. i alle fald slet ikke på kort = nogle få års sigt.

  • Man må ikke bogføre og føre regnskab i andet end officiel valuta
  • Modtager man betalinger enkeltvis i cryptovaluta BTC vil det generelt ses som en privat hævning, så man må bogføre salget i f.eks. DKK og så lave privat hævning så man privat tager BTC og giver firmaet DKK i stedet. Det kan gøres i personlig virksomhed men være farligt med privat hævning i selskabsform med mindre BTC handel er en del af selve firmaet egentlig formål.
  • Ingen BTC børser eller wallets kan i dag fungere som NEMkonto som jo er lovkrav for alle CVR registrerede, så erstatte banken på det område kan de slet ikke, moms f.eks. kan ikke modtages retur i en BTC wallet eller konto 👨
  • Der er generelt meget høje gebyrer ved at tage imod og veksle BTC - og i mange fald sågar opbevare disse. Gebyrerne er steget i takt med prisen på BTC ganske som kursskæring er.
  • Det tager generelt lang tid at overføre. Fra DK kan banker overføre dag til dag, inden for EU dag til dag eller næste dag og BTC tager overordnet meget længere tid, specielt hvis man ikke vil ind i yderligere gebyrer. Det bliver derfor næppe aktuelt til almindelige mindre handler.
  • Det samlede strømforbrug ved at producere BTC og anden cryptovaluta ekstremt højt om kan være fremtidig hindring. Allerede mere end DK samlet el forbrug link. Og endnu nyere link om det MEGET skræmmende strømforbrug HER
  • Volatiliteten trækker meget ned, da de kæmpestore svingninger, ofte 10-20% inden for timer, gør det meget risikabelt for almindelig handel at modtage f.eks. BTC. Det går ikke at sælge en T-shirt for 80 kroner og så kun få 60 kroner ind. Det kan helt almindelig forretningsdrift sjældent basere sig på, uanset der jo også bestemt ER stigninger, blot alt for ustabilt.

På plussiden tæller, at mange kan have vanskeligt ved bankkonti, og dermed kan tiltrækkes af cryptovaluta, ligesom de store stigninger der i alle fald frem til december 2017 har kunne konstateres, kunne udligne vekselgebyrer, hvis man ikke veksler (dog generelt ikke kontogebyrer og kursskæring)

En anden plus side er, at cryptovaluta i større og større omfang indgår i regulerede former, hvor f.eks. bitcoin børser fuldt deltager i hvidvask arbejdet og overholder hvidsvask lov, samt uden problem og med kort frist, kan overføre fra f.eks. bitcoinbørs til almindeligt kreditkort.

Netop den manglende regulering er en hæmsko i myndigheders godkendelse, men kommer der egentligt regulerede forhold i branchen inden for flere cryptovalutaer, så vil der også blive åbnet for langt lettere anvendelse.
---------------
Dette er ikke et indlæg mod cryptovaluta - som investering og til lidt handler her og der, hos de relativt få der modtager BTC direkte i varehandler, eller modtager BTC via f.eks. "Coinify" er det spændende og at Cryptovaluta og hele teknikken vil kunne være del af fremtiden er givet korrekt. Det bliver dog næppe de her tidlige version af dem, som ender med at slå igennem, og mining/skabelse af BTC skal også gøres langt mindre strømkrævende, da selve det udgør et både økonomisk og miljømæssigt alvorligt problem.


Jeg blogger her bare efter min bedste viden, og kan ikke holdes ansvarlig for evt. fejl eller misfortolkninger i mine tekster.

SE MEGET GERNE MINE 7 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE MED LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB:

Dette er links til alle bøgerne – og du kan se indholdsfortegnelse inden du beslutter dig.

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

”Jeg vil være SELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

Introduktion Til REGNSKAB  - En begynderbog om regnskab og bogføring - givet god for mange andre end begyndere også.

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" Alt om anpartsselskaber

”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab – IVS

 ”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S

Venligst John Hannover     Facebook råd og  Google+

Søg i denne blog